ua en ru

Комітет визнав обґрунтованим подання на зняття недоторканності з Розенблата

Комітет визнав обґрунтованим подання на зняття недоторканності з Розенблата Фото: Борислав Розенблат (facebook.com/BlokPetraPoroshenka)

Також комітет визнав обґрунтованими подання на затримання і арешт Розенблата

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України визнав достатньо обґрунтованим подання генерального прокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності з народного депутата Борислава Розенблата ("Блок Петра Порошенко"). Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"За поданням про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності комітет вважає, що це подання є законним, мотивованим, а також достатньо обґрунтованим",- сказав в. о. голови комітету Павло Пинзеник.

Регламентний комітет підтримав цю позицію одноголосно.

Крім того комітет п'ятьма голосами "за" ухвалила рішення про визнання законним, мотивованим, а також достатньо обґрунтованим подання ГПУ на затримання Борислава Розенблата.

Також комітет п'ятьма голосами підтримав і третє подання Юрія Луценка щодо Розенблата - про дозвіл на його арешт, визнавши його досить обґрунтованим.

Документи по засідання і рішення комітету будуть направлені спікеру Верховної Ради Андрію Парубію.

Нагадаємо, раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков отримали хабарі за реєстрацію законопроекту про видобуток бурштину.

"Депутати запропонували свої послуги в схемі з незаконного видобутку бурштину, тільки за реєстрацію цього законопроекту було отримано 15 тисяч доларів, але підтримки в парламенті не було, тому організовувалася схема видобутку бурштину під виглядом рекультивації земель", - повідомляв Ситник.

НАБУ і Спеціальна антикорупційна прокуратура підготували подання на зняття недоторканності з Розенблата та Полякова.