ua en ru

Комітет визнав корупціогенним закон про створення "МТО Донбас" на окупованих територіях

Комітет визнав корупціогенним закон про створення "МТО Донбас" на окупованих територіях Фото: Верховна Рада України

Пропонується, що МТО буде мати статус міжобласного об'єднання з самостійною системою держуправління

Комітет парламенту з питань запобігання і протидії корупції визнав таким, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, законопроект №4297 щодо створення Міжобласної територіального об'єднання Донбас (МТО Донбас) в окремих районах Донецької та Луганської областей України. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради.

"Комітет визнав такими, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, такі законопроекти: Про особливості управління окремими територіями Донецької та Луганської областей (реєстр. № 4297)", - зазначається у повідомленні.

Так, законопроектом пропонується створити на окремих територіях Донецької та Луганської областей, на яких тимчасово не здійснюються або здійснюються не в повному обсязі повноваження органів державної влади України, Міжобласне територіальне об'єднання Донбас (МТО Донбас).

Передбачається, що МТО як невід'ємна складова території України буде мати статус міжобласного об'єднання з самостійною системою держуправління на принципах децентралізації і широких повноважень органів місцевого самоврядування. МТО утворюється тимчасово і не є самостійним суб'єктом системи адміністративно-територіального устрою України.

Крім того, комітет визнав близько 90 законопроектів такими, що відповідають вимогам антикорупційного законодавства.

Нагадаємо, відповідний законопроект був зареєстрований в парламенті у березні 2016 року.