ua en ru

Комітет правил процедур ПАРЄ розгляне питання про зняття повноважень української делегації

Під сумнів поставлено повноваження всієї української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), про це заявив глава комітету правил процедур ПАРЄ Егідіюс Варейкіс, передає радіо "Свобода".

В інтерв'ю українським журналістам у Страсбурзі, пояснюючи ситуацію, яка склалася після ініціювання деякими політичними групами зняття повноважень українських представників, Варейкіс сказав, що питання буде розглянуто на комітеті з правилами процедур вже у вівторок.
"Ми вивчимо це завтра, і якщо нам потрібно буде написати доповідь, ми також зробимо це найближчим часом і передамо на розгляд сесії", - сказав він.
Питання про зняття повноважень був ініційований через те, що три колишні представники опозиційної фракції "БЮТ-Батьківщина" Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко і Олександр Фельдман - вийшли з фракції. Зараз Пилипенко і Писаренко - позафракційні депутати, Фельдман - член фракції Партії регіонів. Тому, відповідно, де-факто в українській делегації більше представників влади ніж опозиції, що суперечить правилам.
Голова Комітету Варейкіс підкреслив, що підготовка доповіді може знадобитися в разі, якщо Комітет прийме рішення про необхідність призупинити повноваження української делегації.
Сьогодні на відкритті сесії ПАРЄ група Європейської народної партії піддала сумніву повноваження української делегації.
Нагадаємо, представником від влади Україна в моніторинговому комітеті Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) обрано народного депутат Юлію Льовочкіну.