ua en ru

Комітет поки не може планувати, коли розгляне подання на Дунаєва, - нардеп

Комітет поки не може планувати, коли розгляне подання на Дунаєва, - нардеп Фото: Сергій Дунаєв (opposition.org.ua)

Наразі уточнюється, коли і як нардепа було повідомлено про наявність цього подання

Комітет з питань регламентної роботи Верховної ради (ВР) України отримав подання щодо зняття недоторканності з народного депутата Сергія Дунаєва і звернувся до апарату ВР для того, щоб дізнатись, чи було офіційно поінформовано депутата про зміст подання. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив перший заступник голови парламентського комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи ВР Павло Пинзеник.

"Подання дійсно передано. Комунікація наразі відбувається між депутатом і головою ВР. Закон передбачає, що голова ВР звертається до народного депутата письмово, надає йому текст пояснення, пропонує йому у 5 денний термін надати свої пояснення для ВР, які будуть розглянуті комітетом. Наразі у мене немає інформації, чи ця норма закону виконана. Ми звернулись до апарату Верховної ради з тим, щоб він сказав нам час, коли і як, в який спосіб повідомлено народного депутата про наявність цього подання і про його зміст. Відповіді ми поки що не одержали", - повідомив Пинзеник.

За його словами, коли депутат надасть пояснення, його буде запрошено на комітет.

"Далі поки що планувати нашу роботу не можемо. По мірі готовності будемо розглядати. Депутата обов’язково буде запрошено на комітет", - додав він.

Нагадаємо, 15 травня генеральний прокурор Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Дунаєва.