ua en ru

Комітет підтримує законопроект про статут з охорони Нацгвардією ядерних установок

Комітет підтримує законопроект про статут з охорони Нацгвардією ядерних установок Фото: засідання комітету (facebook.com Анатолій Дірів)

Проект закону рекомендують прийняти за основу у першому читанні

Комітет Верховної ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує проект закону №8606 про статут з охорони Національною гвардією ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання державної власності, важливих державних об'єктів та спеціальних вантажів. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Проектом планується врегулювати порядок несення військової служби з охорони ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання держвласності, важливих державних об’єктів та спеціальних вантажів, а також визначити права та обов’язків військових НГУ, які залучаються для несення такої служби.

Під час розгляду комітет звернув увагу на відсутність у проекті припису щодо необхідності дотримання особовим складом військових частин (підрозділів) Нацгвардції, які здійснюють охорону ядерних установок та ядерних матеріалів, вимог ядерної та радіаційної безпеки, які діють на об’єктах, що охороняються.

"Парламентарі прийняли рішення рекомендувати комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, визначеного головним із розгляду даного законопроекту, внести на розгляд Верховної ради пропозицію про прийняття у першому читанні за основу проекту закону про Статут…", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у липні Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній раді законопроект щодо Статуту з охорони Національною гвардією ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів.

Як писало РБК-Україна, у травні Кабінет міністрів України вніс до парламенту законопроект №8348 "Про внесення змін до закону "Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії".