ua en ru

Комітет визнав обґрунтованим подання на зняття недоторканності з Добкіна

Комітет визнав обґрунтованим подання на зняття недоторканності з Добкіна Фото: Михайло Добкін (УНІАН)

Подання на затримання і арешт Михайла Добкіна визнані недостатньо обґрунтованими

Комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради України сьогодні, 12 липня 2017 року, визнав достатньо обґрунтованим подання генерального прокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності з народного депутата України Михайла Добкіна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Подання щодо дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності є достатнім, законним і вмотивованим, хоча й має певні недоліки у мотивувальній частині і рішенні", - зачитав в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

У той же час комітет визнав законними, але недостатньо обґрунтовані подання на затримання і арешт Михайла Добкіна.

Всі три рішення регламентного комітету будуть направлені спікеру Верховної Ради Андрію Парубію

Нагадаємо, раніше Добкін заявляв, що звернеться до Верховної Ради України з проханням підтримати подання генерального прокурора Юрія Луценка і зняти з нього недоторканність.

Як повідомлялося, комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради України від 12 липня 2017 року розгляне подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Михайла Добкіна.

Луценко вніс в Раду подання про притягнення нардепа Добкіна до кримінальної відповідальності.

"Вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата М.Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки навмисного змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м Харкова вартістю більше 220 млн гривень ", - повідомив глава ГПУ.