ua en ru

Луценко вніс у Раду подання про притягнення Добкіна до кримінальної відповідальності

Луценко вніс у Раду подання про притягнення Добкіна до кримінальної відповідальності Фото: Михайло Добкін (УНІАН)

Луценко заявив, що Добкін може бути причетний до заволодіння 78 га земельних ділянок у Харкові

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс у Верховну Раду України подання про притягнення нардепа від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна до кримінальної відповідальності. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата М. Добкіна, в діях якої вбачаються ознаки навмисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайства з метою заволодіння 78 га земельних ділянок г. Харкова вартістю понад 220 млн гривень", - написав він.

Зазначимо, Добкін заявив, що знав про підготовку подання про зняття з нього депутатської недоторканності. Він зазначив, що не збирається залишати Україну до завершення розслідування проти нього.

Нагадаємо, вчора Луценко повідомляв, що Генеральна прокуратура України працює над виставою про зняття недоторканності ще з одного народного депутата.

"У день Конституції працюємо над черговим поданням про зняття депутатської недоторканності з народного депутата. Рахуємо дні, щоб укластися в процедуру до канікул Верховної Ради", - написав він у соцмережі.