ua en ru

Комітет з питань євроінтеграції рекомендує ВР ратифікувати договір між Україною та ЄІБ про співробітництво

Комітет з питань європейської інтеграції рекомендує Верховній Раді України ратифікувати Договір між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про співробітництво та діяльність Постійного представництва ЄІБ в Україні, повідомляє прес-служба ВР.

Договір, який було підписано 15 червня 2010 р. в м.Люксембург, спрямований на формування необхідних умов для забезпечення функціонування Постійного представництва ЄІБ в Україні та належного рівня ефективності співпраці між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Зокрема, згідно з документом, Україна погоджується з тим, що ЄІБ може створити Постійне представництво в Україні для подальшого сприяння діяльності Банку в Україні.

Також ЄІБ повідомить уряду України адресу приміщень Постійного представництва ЄІБ.
Відповідно до договору, "Постійне представництво очолюватимуть керівник Постійного представництва й (або) заступник керівника Постійного представництва та матимуть як персонал посадових осіб та інших працівників банку й посадових осіб та інших працівників Постійного представництва".

Постійне представництво матиме право використовувати прапор й емблему банку та Європейського Союзу на своїх приміщеннях, у тому числі житловому приміщенні керівника Постійного представництва, і транспортних засобах керівника Постійного представництва.

Члени комітету зазначили, що ратифікація договору дозволить відкрити Постійне представництво ЄІБ в Україні, сприятиме активізації подальшого співробітництва, створить нові можливості для реалізації проектів соціально - економічного розвитку, фінансованих банком, та дозволить розширити доступ до креативних ресурсів банку.
Відповідний законопроект зареєстровано за №0183.