ua en ru

Комітет з дотримання Кіотського протоколу розпочав розгляд українського питання

В м. Бонн (Німеччина) 11 жовтня відбулася перша частина засідання комітету з дотримання Кіотського протоколу Конвенції про зміну клімату. Комітет заслухав звіт України про ведення кадастру викиду парникових газів в 2008-2009 рр, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.
Виступаючи перед комітетом, міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський відзначив, що проблемні питання, пов'язані з веденням Кадастру викиду парникових газів в 2008-2009 рр., на сьогоднішній день вирішені. "У 2010 році в Україні відбулись значні політичні зміни, які поклали старт реформам в усіх сферах житті, зокрема, й у системі захисту навколишнього середовища", - відзначив Микола Злочевський.
Також він підкреслив, що нинішній уряд забезпечив прийняття стратегії екологічної політики України до 2030 року, і успішно реалізує програму очистки України від небезпечних відходів. "Позитивне рішення комітету з дотримання дозволить продовжити реалізацію екологічних реформ, успішно запроваджувати сучасні енергоефективні технології. За цим процесом зараз уважно слідкують всі українці - від Президента до звичайних мешканців міст і сіл", - наголосив Микола Злочевський.
Друга частина засідання комітету з дотримання Кіотського протоколу конвенції про зміну клімату в м. Бонн відбудеться 12 жовтня у закритому режимі. На ньому буде прийняте рішення щодо відповідності вимогам конвенції ведення в Україні кадастру викиду парникових газів в 2008-2009 роках.