ua en ru

Комітет з розвідки тричі ліквідовувався, але це було помилкою, - Смешко

Новопризначений глава Комітету при Президентові України з питань розвідки Ігор Смешко заявляє, що такий комітет вже раніше тричі створювався і ліквідовувався, однак, на думку Смешка, ліквідація цієї структури була помилкою.

Новопризначений глава Комітету при Президентові України з питань розвідки Ігор Смешко заявляє, що такий комітет вже раніше тричі створювався і ліквідовувався, однак, на думку Смешка, ліквідація цієї структури була помилкою. Про це Смешко заявив журналістам у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"В нашій державі з часу проголошення незалежності, після створення українських органів розвідки, відразу виникла необхідність створення комітету при Президентові, який би займався координацією і розвідувальною діяльністю... Цей комітет тричі існував за час незалежності в нашій державі. І двічі з 95 98 і з 2003-2005 я очолював такий комітет... Ліквідація такого комітету була помилкою. Тільки СБУ стала єдиним органом, який представляв необхідну завдання... Тому Президент поставив задні - повернути професіоналізм в органи влади. В першу чергу, почати потрібно з органів розвідки", - зазначив Смєшко.

Нагадаємо, 7 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко вирішив створити Комітет з питань розвідки при Президентові України на чолі з радником Президента Ігорем Смешком.