ua en ru

Комітет з питань IT був і залишається одним з найбільш затребуваних, - голова Експертної ради

Комітет з питань інформатизації та інформаційних питань був і залишається одним з найбільш затребуваних. Про це заявив голова Експертної ради при комітеті Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Гліб Малютін.

"Україні потрібно рухатися вперед, а нас постійно хтось тягне назад у минуле. Як може розвиватися сфера IT в одному ряду з урахуванням щебеню, перерахунку шпал та будівництвом доріг. Хто і навіщо нас тягне назад? Комітет з питань інформатизації та інформаційних питань був і залишається одним з найбільш затребуваних. За два роки роботи комітету під керівництвом Валерія Омельченко вдалося чимало: налагоджений діалог між владою та представниками IT-галузі, прийняті зміни до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування суб'єктів ІТ-індустрії, в першому читанні прийнято проект закону про розвиток індустріальної програмної продукції", - зазначив Малютін.

За його словами, важливою подією стало те, що кілька місяців тому комітет з ІТ проводив профільні парламентські слухання, у яких взяли участь понад 700 осіб.

"Події, які відбуваються в нашій країні, не дозволили завершити розпочате нами оновлення законодавчої бази в сфері IT, але наші ініціативи, якби вони вже були прийняті, то зміни були б відчутні вже зараз. 10 законопроектів, напрацьовані комітетом, із змінами в профільні закони чекають з січня 2015 р. свого розгляду", - зазначив голова експертної ради.