ua en ru

Комітет парламентського співробітництва Україна-ЄС висловив занепокоєння стосовно недружніх торговельних заходів РФ

Комітет парламентського співробітництва між Україною та ЄС висловив занепокоєння стосовно нещодавніх недружніх торговельних заходів Росії проти експорту українських товарів. Про це говориться у спільній декларації комітету, що була оприлюднена за результатами засідання сьогодні 14 листопада 2013 р. у м. Брюссель під спільним головуванням Петра Порошенка від імені Верховної Ради України, і Павела Коваля від імені Європейського Парламенту, повідомляє прес-служба представництва України при Європейському Союзі та Європейському співтоваристві з атомної енергії.

Комітет розцінив ці заходи, як тиск на Україну, спрямований проти суверенітету країни. Він також підкреслює необхідність утримуватися від необґрунтованого політичного втручання і тиску.

Комітет очікує від ЄС далекоглядності та стратегічного бачення у питанні пом'якшення наслідків тиску з боку Росії на країни "Східного партнерства", зокрема, Україну. З цією метою комітет сподівається, що ЄС надасть Україні значну підтримку, сприяючи, зокрема, відновленню співпраці між Україною та Міжнародним валютним фондом, збільшенню програм фінансової та технічної допомоги, розморожуванню бюджетних програм підтримки, наданню макрофінансової допомоги Україні, ширшому відкриттю своїх ринків для товарів і послуг з України, розширенню інформаційної кампанії про переваги угоди про асоціацію для України, ЄС та Росії в тому числі, йдеться в декларації.