ua en ru

Комітет з відбору голів ДП затвердив вимоги до членів наглядових рад УЗ та "Укренерго"

Комітет з відбору голів ДП затвердив вимоги до членів наглядових рад УЗ та "Укренерго" Фото: Шевка Аджунер (facebook.com nssmc.ukraine)

Вимоги будуть оприлюднені у понеділок, 16 квітня

Оновлений комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки державних підприємств затвердив вимоги до відбору членів наглядових рад ПАТ "Укразалізниця" та ДП "НЕК "Укренерго". Про це сьогодні під час брифінгу членів оновленого комітету повідомив його новообраний голова Шевкі Аджунер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора у нас відбулось засідання номінаційного комітету у новому складі, і ми вирішили питання оргструктури самого комітету. Мене було запропоновано на посаду голови цього комітету, я погодився, і Максим Нефьодов став заступником голови цього комітету. Також на цій зустрічі ми погодили вимоги, критерії відбору членів наглядових рад "Укразалізниці" та "Укренерго", - сказав він.

Окрім цього, за словами Аджунера, на засіданні було узгоджено вимоги до консультанта з набору кадрів, які ввійдуть до постійного складу секретаріату, і домовлено про графік подальших засідань оргкомітету.

У свою чергу заступник міністра фінансів Оксана Маркарова додала, що вимоги як до рекрутерів, так і до набору членів наглядових рад двох компаній "Укразалізниці" та "Укренерго" будуть оприлюднені у понеділок, 16 квітня.

Варто зазначити, що до оновленого складу номінаційного комітету ввійшло четверо членів від держави, а саме: міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, а також четверо незалежних членів із дорадчим голосом: голова Представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман, керівник регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар та бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

Нагадаємо, на початку квітня керівник НЕК Всеволод Ковальчук повідомив, що обрання чотирьох незалежних членів наглядової ради ДП "НЕК" Укренерго "має відбутися не пізніше липня поточного року.