ua en ru

Комітет з монетарної політики рекомендує НБУ залишити облікову ставку незмінною

Комітет з монетарної політики рекомендує НБУ залишити облікову ставку незмінною Фото: Національний банк України

Рішення ухвалено з тим, щоб закріпити позитивну тенденцію на грошово-кредитному ринку країни

Комітет з монетарної політики Національного банку України (НБУ) рекомендувала правлінню регулятора не змінювати діючий рівень облікової ставки 30%. Про це повідомляє прес-служба регулятора з посиланням на результати чергового засідання.

Як йдеться у повідомлення, рішення було прийнято після аналізу та обговорення макроекономічної ситуації в країні. Зокрема, інфляційних процесів, розвитку ситуації на грошово-кредитному ринку країни, ризиків для стабільності гривні.

Прес-служба також повідомляє, що в наступному місяці, динаміка інфляційних процесів буде визначатися дією різноспрямованих факторів. Однак, враховуючи вже березневі показники, ризик перевищення фактичної інфляції прогнозного показника на кінець 2015 р, значно виріс. Ключовою умовою поступового зниження інфляції є подальше збереження стабільності на валютному ринку, що допоможе усунути негативні інфляційні і девальваційні очікування.

Зокрема, щоб закріпити тенденцію на грошово-кредитному ринку країни, Комітет прийняв рішення рекомендувати правлінню НБУ зберегти облікову ставку на існуючому рівні, говориться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, що наприкінці березня 2015 комітет прийняв аналогічне рішення - зберегти облікову ставку на рівні 30% і не міняти інші параметри монетарної політики.