ua en ru

Комітет з етики ФІФА відкрив ще одну справу проти Блаттера

Комітет з етики ФІФА відкрив ще одну справу проти Блаттера Фото: Екс-главу ФІФА звинувачують у низці порушень внурішнього кодексу етики

Керівництву ФІФА закидають хабарництво і корупцію

Слідча палата комітету з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) завела нову справу про корупцію проти колишнього президента організації Йозефа Блаттера. Про це 9 вересня повідомили у ФІФА, передає агентство dpa.

Крім Блаттера, звинувачення висунуті проти колишнього генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке і колишнього фінансового директора Маркуса Каттнера. Екс-керівництво підозрюють в хабарництві, корупції, отриманні та передачі подарунків, наявності конфлікту інтересів, виплаті мільйонних сум зарплатні, бонусів та інших порушень. Каттнер також звинувачується в порушенні пункту про конфіденційність.

Цього літа, за підсумками розслідування світової федерації футболу, було встановлено, що за 5 років Блаттер і Каттнер збагатилися на 79 млн швейцарських франків за рахунок щорічного підвищення зарплати і бонусів.

У зв'язку з корупційному скандалом ФІФА відсторонила від футболу Блаттера і Платіні на 8 років, пізніше скоротивши цей термін до 6 років.

Підставою для покарання став переклад Блаттером двох мільйонів швейцарських франків (1,8 мільйона євро) з коштів ФІФА на рахунку Платіні в 2011 році.

Посаду президента ФІФА з лютого 2016 року займає Джанні Інфантіно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія почала розслідування у відношення Беккенбауера по корупції у ФІФА.