ua en ru

Комітет має розглянути кандидатів на аудитора НАБУ у найближчу середу, - Парубій

Комітет має розглянути кандидатів на аудитора НАБУ у найближчу середу, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Питання може бути розглянуте 16 чи 23 травня, але не пізніше

До парламентського комітету з питань протидії корупції завершено подання кандидатур на аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Про це під час брифінгу повідомив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Парубія, комітет зможе розглянути питання обрання аудитора під час засідання цієї або наступної середи.

"Близько двох чи трьох тижнів тому комітет оголосив новий конкурс на аудитора НАБУ від парламенту. Станом на сьогодні подання кандидатур вже є завершеним. Комітет буде мати можливість їх розглянути, визначити чи цієї чи наступної середи, але це буде найдовший період, бо всі кандидатури вже подані. З того моменту, як комітет прийме рішення, я поставлю це питання на порядок денний. Я сподіваюсь, що комітет вийде на узгоджену позицію, яка цього разу зможе навпаки об’єднати зал, і ми зможемо сформувати аудиторів НАБУ, зокрема і свого представника від Верховної ради України", - розповів голова парламенту.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної ради України з питань запобігання та протидії корупції оприлюднив інформацію про кандидатів від парламенту до складу комісії незалежного зовнішнього оцінювання діяльності НАБУ.