ua en ru

Комісія Ради з підготовки мовного законопроекту не зібрала кворум

Комісія з підготовки проекту закону про використання мов в Україні не змогла провести засідання через відсутність кворуму.

Комісія з підготовки проекту закону про використання мов в Україні не змогла провести засідання через відсутність кворуму. Про це повідомив віце-спікер Верховної Ради і член спеціальної комісії Руслан Кошулинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кворуму комісії немає. На жаль, на засіданні сьогодні були тільки депутати: Гайдош, Кошулинський і Фаріон (всього в комісії 11 депутатів, члени Партії регіонів вийшли зі складу комісії, - ред.)", - заявив Кошулинський.

Віце-спікер підтвердив, що зустрічався і "провів переговори з депутатом Партії регіонів Світлана Фабрикант, яка заявила про рішення представників Партії регіонів призупинити роботу у складі комісії по причині того, що їхні ініціативи та пропозиції не враховують".

При цьому член комісії та депутат "Свободи" Ірина Фаріон зазначила, що в комісії є члени, які спеціально зривають роботу комісії і не ходять на її засідання. "Ці депутати здають наш бастіон - мову", - вважає Фаріон.

Нагадаємо, скасування Радою так званого мовного закону, який, зокрема, давав офіційний статус російській мові, викликало великий резонанс на Сході, Півдні України і в Криму. У результаті спікер Олександр Турчинов не став підписувати цю скасування, а доручив Раді розробити новий законопроект.