ua en ru

Комісія з міжнародної торгівлі може переглянути антидемпінгові заходи щодо деяких товарів з Росії

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про порушення перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну стрілочних переводів та конвеєрної гумовотканинної стрічки походженням з Російської Федерації. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема комісія на своєму засіданні розглянула вимогу ТОВ "Керченський стрілочний завод", яку підтримало ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод", стосовно порушення перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну стрілочних переводів походженням з Російської Федерації у зв'язку із закінченням строку їхнього застосування, а також скаргу ТОВ "Ерлайт" про порушення та проведення антидемпінгового розслідування з метою застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну стрічки конвеєрної гумовотканинної походженням з Російської Федерації.

За результатами засідання, комісією було прийнято рішення про порушення перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну стрілочних переводів та конвеєрної гумовотканинної стрічки походженням з Російської Федерації.

"На підставі аналізу та перевірки інформації, отриманої в рамках проведення перегляду та розслідування від національного товаровиробника та заінтересованих сторін, а також органів виконавчої влади в Україні, буде визначено, чи потребують застосування відповідні антидемпінгові заходи", - йдеться в повідомленні.