ua en ru

Комісія з люстрації суддів рекомендувала звільнити 8 суддів за рішення щодо учасників Євромайдана

Комісія з люстрації суддів рекомендувала звільнити 8 суддів за рішення щодо учасників Євромайдана Джерело фото:ru.golos.ua
Тимчасова слідча комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції рекомендувала Вищій раді юстиції (ВРЮ) звільнити 8 суддів за рішення щодо учасників протестного руху "Євромайдан".

Тимчасова слідча комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції рекомендувала Вищій раді юстиції (ВРЮ) звільнити 8 суддів за рішення щодо учасників протестного руху "Євромайдан". Про це заявив голова комісії Володимир Мойсик, передає "Апостроф".

"Комісія існує вже півроку, 3 липня відбулося перше засідання, і з цього дня ми приймаємо скарги на суддів. Закон відводить на це півроку, тобто заяви від громадян і юридичних осіб ми будемо приймати ще до 12 грудня. На сьогоднішній день в комісію надійшло десь 1300-1400 заяв, але тільки 88 з них підпадає під нашу юрисдикцію. За результатами розглянутих заяв, ми передали у Вищу раду юстиції (ВРЮ) матеріали щодо восьми суддів. Щодо двох суддів звернулися у Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС) для прийняття рішення про дисциплінарне стягнення", - заявив він.

Нагадаємо, за даними Генеральної прокуратури України, до суду направлено 7 справ щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників Євромайдана.