ua en ru

Українські прикордонники не застосовували зброю на кордоні з Молдовою, - комісія

Українські прикордонники не застосовували зброю на кордоні з Молдовою, - комісія

Комісія у складі представників Держприкордонслужби, Національної гвардії і МВС, у взаємодії зі співробітниками СБУ та у присутності групи від місії EUBAM не виявила фактів застосування зброї українськими військовослужбовцями на території невизнаної ПМР поблизу українсько-молдовського кордону. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.

Комісія 31 березня і 1 квітня вивчала обставини інциденту на ділянці відділу прикордонної служби "Степанівка" Білгород-Дністровського загону.

"У ході роботи було оглянуто ділянку, що прилягає до кордону, перевірено зброю і боєприпаси у нарядів, які несли службу в момент інциденту, опитано місцевих жителів. У результаті перевірки фактів застосування зброї українськими військовослужбовцями не виявлено, що підтверджується і свідченнями місцевих жителів", - сказано в повідомленні.

Керівництвом Держприкордонслужби та Південного регіонального управління направлено запити про подальшу співпрацю у вивченні обставин інциденту в місію ЕUBAM і прикордонну службу Республіки Молдова, поінформовано прокуратуру. Перевірочні заходи тривають.

Нагадаємо, вчора Держприкордонслужба спростувала інформацію про стрілянину на кордоні з Молдовою.