ua en ru

Держмитслужба спростовує інформацію про стрілянину на кордоні з Молдовою

Держмитслужба спростовує інформацію про стрілянину на кордоні з Молдовою

Державна прикордонна служба України (Держприкорданслужба) спростувала поширену в ЗМІ інформацію, про те, що вчора незаконно було застосовано зброю проти громадян Молдови на ділянці відділу прикордонної служби "Степанівка" Білгород-Дністровського загону. Про це повідомляється на офіційному сайті Держприкордонслужби.

"Держприкордонслужба відразу перевірила викладену в повідомленнях інформацію, в результаті чого було встановлено, що вона повністю не відповідає дійсності. Це підтверджується попередніми висновками роботи комісії з одностороннього розслідування цієї провокативної ситуації. Зокрема і тим, що зброя та боєприпаси у прикордонних нарядів, що несуть службу на місцевості, перевірені і в наявності", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в ході перевірочних заходів було встановлено, що зброю проти громадян Молдови в районі н.п. Нова Андріяшівка, ймовірно,застосовував спецпідрозділ прикордонної варти так званої Придністровської республіки Молдови (ПМР).

"Звинувачення Державної прикордонної служби України щодо нібито неправомірного застосування зброї носять явно провокативний характер та покликані приховати факт застосування зброї проти своїх співвітчизників прикордонною вартою так званої ПМР, а також спровокувати конфліктну ситуацію і дестабілізувати ситуацію в регіоні", - зазначається в заяві.

Нагадаємо, бойовики обстріляли українських прикордонників у Майорську і Золотому.