ua en ru

Комісія Київради дозволила КП "Київський метрополітен" відкрити нову кредитну лінію в розмірі 125 млн грн

Постійна комісія Київради з питань транспорту і зв'язку дозволила КП "Київський метрополітен" відкрити нову кредитну лінію в розмірі 125 млн грн і зобов'язала суттєво покращити відносини метрополітену з банком-кредитором, передає кореспондент РБК-Україна.
Як відзначив в ході засідання голова Постійної комісії Київради з питань транспорту і зв'язку Дмитро Олійник, "я особисто цю пропозицію (про дозвіл на відкриття кредитної лінії) підтримую, бо якщо ми цього не зробимо, то кожен день працюватиме проти Київського метрополітену, поки не буде перекредитування".
Звертаючись до присутнього на засіданні в.о. начальника КП "Київський метрополітен" Володимира Федоренка, Д.Олійник підкреслив: "Зафіксуйте собі, що Ви несете особисту відповідальність за кожну копійку, яка сплачується на вітер".
У ході сьогоднішнього засідання комісія також ухвалила створити контролюючий орган, який би розслідував питання про те, за яких обставин приймалося рішення про збільшення кредиту з початкових 15,9% до нинішніх 39% річних.
За словами Д.Олійника, на сьогодні КП, враховуючи ситуацію, зобов'язане побудувати такі взаємини з банком-кредитором (Альфа-банк), щоб підписана "мирова угода" забезпечила КП виконання всіх їхніх потреб.
"Бажано, щоб кредитна ставка була підкоригована, навіть нехай "заднім числом". І штрафні санкції теж. Якщо цього не буде, то ми будемо ініціювати питання про судовий розгляд даної проблеми. Про те, що хтось перевищив свої службові повноваження", - підкреслив Д.Олійник.
Як уточнив член комісії Ігор Кононенко, з тих 70 млн грн, які надійшли на рахунки банка-кредитора, "як мінімум половина з них виникли безпідставно".