ua en ru

Комісія Качанівської колонії розгляне питання про переведення Тимошенко в приміщенні ЦКЛ

Комісія Качанівської виправної колонії колонії (№ 54) буде розглядати питання Юлії Тимошенко щодо її переведення до дільниці соціальної реабілітації в приміщенні ЦКЛ.

Комісія Качанівської виправної колонії колонії (№ 54) буде розглядати питання Юлії Тимошенко щодо її переведення до дільниці соціальної реабілітації в приміщенні ЦКЛ№ 5 "Укрзалізниці " в Харкові. Про це йдеться в повідомленні Державної пенітенціарної служби України.

З відповідною пропозицією на початку засіданні комісії виступила член комісії Оксана Кошлич.

"У зв'язку з тим, що розгляд таких питань, як правило, відбувається в присутності засудженого, а засуджена Тимошенко перебуває на реабілітації в медичному закладі, тому пропоную розглянути можливість здійснення виїзного засідання до місця його перебування", - сказала член комісії Оксана Кошлич.

Члени комісії виїхали для проведення засідання в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці".

"Це з нашого боку, вважаю, гуманний крок на зустріч засудженому особі", - додав начальник Качанівської виправної колонії (№ 54) Ігор Колпащиков.

Нагадаємо, з 30 грудня 2011 Тимошенко відбуває покарання у виправній колонії. З 9 травня 2012 вона проходить реабілітацію в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці " в Харкові. Крім того , в суді вже більше року перебуває на розгляді справа ЄЕСУ. Розгляд справи відкладається через відсутність Тимошенко.

18 січня 2013 Тимошенко було пред'явлено підозру в причетності до замовлення вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. У досудовому розслідування у присутності слідчого судді допитано вже 7 свідків. Тимошенко не була присутня ні на одному з допитів .