ua en ru

Командувач НАТО: Путін нарощує військовий потенціал, необхідно стежити за ним

Командувач НАТО: Путін нарощує військовий потенціал, необхідно стежити за ним Фото: головнокомандувач сил НАТО в Європі Філіп Бридлав

Філіп Бридлав зазначив, що Путін в останні п'ять років багато інвестував в армію

Президент Росії Володимир Путін створив сильну армію, яка показала себе в Сирії і на Донбасі. Про це заявив головнокомандувач сил НАТО в Європі Філіп Бридлав в інтерв'ю естонському каналу ERR.

За словами головнокомандувач сил НАТО в Європі, Путін в останні п'ять років багато інвестував в армію, що й допомогло досягти таких результатів.

Бридлав вважає, що сили НАТО повинні бути присутніми в східній Європі і країнах Балтії, щоб стримати військовий потенціал Росії.


"Якщо Путін подивиться через кордон, він зрозуміє, що це НАТО, а не та чи інша країна, якщо він перейде кордон, то він зіткнеться з НАТО", - пояснив Бридлав.

Він також заявив, що альянсу треба стежити за діями Росії, так як Путін продовжує інвестувати в армію і нарощувати потенціал. Проте поки, за словами Бридлава, остаточного рішення щодо нарощування військ НАТО в регіоні немає.

Нагадаємо, раніше головнокомандуючий об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Бридлав повідомив, що США і НАТО у країнах Східної Європи змінюють свою політику через агресивних дій Росії.