ua en ru

Командувач НАТО в Європі закликав надати Україні летальну зброю

Командувач НАТО в Європі закликав надати Україні летальну зброю Фото: Кертіс Скапаротті

Кремль використовує військові дії в Україні і Сирії для випробування нових видів зброї

Головнокомандувач силами Північноатлантичного альянсу в Європі американський генерал Кертіс Скапарротті закликав надати Україні летальну зброю. Про це повідомляє "Голос Америки".

Скапаротті заявив, що Кремль використовує військові дії в Україні і Сирії, зокрема, і для випробування нових видів зброї та методів війни. Про це генерал сказав на слуханнях у Комітеті Сенату США зі збройних сил. Він також виступив за надання Україні летальної зброї.

"Вони протистоять так званим сепаратистам, які, насправді, є російськими ставлениками. Росія постачає їм смертоносну зброю і також випробовує там деякі нові військові методи. Ми маємо посилити українські збройні сили настільки, наскільки це можливо", - заявив Скапарротті.

Також Кертіс Скапарротті заявив, що українці ведуть важку боротьбу, назвавши їх дисциплінованими воїнами, - відзначають в повідомленні.

"Ми бачимо, що в Україні росіяни, в певній мірі, роблять те, що вони робили в Сирії. Це - використання українського конфлікту як полігону для випробовування їхньої новітньої технології та методів. Серед них те, що ви згадали, - скорочення часового проміжку між тим коли виявлена ціль і тим коли вона може бути уражена, зокрема з використанням безпілотників. Це проблема і для США. Адже ці методи починають застосовувати, певною мірою, і інші терористи. Ми працюємо над цими технологіями. Робота з Україною надає і нам можливість протестувати деякі речі, які ми робимо. Ми маємо надати їм системи раннього сповіщення і тому подібне, щоб вони могли протистояти тому, що роблять російські ставленники", - заявив генерал.

Нагадаємо, командувач силами НАТО в Європі стурбований впливом РФ на Балканах.