ua en ru

Командування військових РФ на Донбасі занижує втрати серед особового складу, - розвідка

Командування військових РФ на Донбасі занижує втрати серед особового складу, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі (youtube screenshot/RafaVideoart channel)

Наразі проводяться перевірки із зазначеного питання

Командування військовослужбовців Російської Федерації на Донбасі занижує втрати серед особового складу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Встановлено факти приховування (заниження) за особистим наказом командувача 1 АК показників безповоротних та санітарних втрат у підрозділах корпусу, які подаються до штабу Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі проводяться перевірки із зазначених питань, а начальник медичної служби 1 АК відправлений на атестаційну комісію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області завищуються дані про втрати бойовиків для отримання компенсації. Так, комісія Південного військового округу (Ростов-на-Дону) Збройних сил Російської Федерації здійснювала перевірку з'єднань та частин 2 АК (Луганськ), звернула увагу командування корпусу на "завищені" дані про бойових санітарних і безповоротних втрат і рекомендувала знизити витрати на грошові компенсації пораненим військовослужбовцям і сім'ям загиблих в умовах обмеженого фінансування.