ua en ru

У ЛНР спеціально завищують дані про втрати бойовиків для отримання компенсації, - розвідка

У ЛНР спеціально завищують дані про втрати бойовиків для отримання компенсації, - розвідка Фото: проросійські бойовики (mykolaivka-rada.gov.ua)

Командування РФ назвало "завищеними" дані про бойові втрати в ЛНР

На тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області завищуються дані про втрати бойовиків для отримання компенсації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Комісія Південного військового округу (Ростов-на-Дону) Збройних сил Російської Федерації (ЗС РФ), здійснювала перевірку з'єднань та частин 2 АК (Луганськ), звернула увагу командування корпусу на "завищені" дані про бойових санітарних і безповоротних втрат і рекомендувала знизити витрати на грошові компенсації пораненим військовослужбовцям і сім'ям загиблих в умовах обмеженого фінансування", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, дані штабу 2 АК ВС РФ з обліку санітарних і безповоротних втрат мають істотні розбіжності з даними підпорядкованих частин і підрозділів.

Наголошується, що інформація про членів сімей загиблих і поранених військовослужбовців російських окупаційних військ у більшості випадків відсутній або не відповідає дійсності. Витрати на соціальне забезпечення для сімей зазначеної категорії обмежені.

У ЛНР спеціально завищують дані про втрати бойовиків для отримання компенсації, - розвідка

Фото: скріншот з Facebook (facebook.com/pg/theDefenceIntelligence.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у військовослужбовців РФ вилучають паспорти, військові квитки для приховування їх присутності на Донбасі.