ua en ru

Командування РФ на Донбасі приховано нарощує підготовку бойовиків до наступу, - розвідка

Командування РФ на Донбасі приховано нарощує підготовку бойовиків до наступу, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі (facebook.com/abazia)

На окупованому Донбасі проходять тренування "армійських корпусів" ЗС Росії

Командування Російської Федерації (РФ) на окупованому Донбасі приховано нарощує підготовку бойовиків до наступальних дій. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Міністерства оборони України Дмитра Гуцуляка.

Так, Гуцуляк, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки Міноборони, зазначив, що на окупованих територіях Донбасу сплановано проведення командно-штабного тренування з’єднань і частин 1 та 2 "армійських корпусів" ЗС РФ.

"Командування ЗС РФ приховано нарощує підготовку окупаційних військ до ведення наступальних дій", - зазначив він.

Крім того, за даними розвідки, на передових позиціях бойовики проводять тренування з відпрацювання елементів переходу у наступ. Зокрема, у ході тренування стався черговий випадок відкриття так званого "дружнього вогню", внаслідок чого загинули двоє військових РФ. Також повідомляється, що проросійські бойовики обстріляли власний передовий опорний пункт, загинув один військовий РФ.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на окупованому Російською Федерацією Донбасі за час "шкільного перемир'я", з 29 серпня по 30 вересня 2018 року, зафіксовано майже 800 обстрілів з боку бойовиків.

Крім того, повідомлялося, що бойовики на Донбасі застосували лазерну зброю, внаслідок чого постраждав український прикордонник.