ua en ru

На Донбасі за час "шкільного перемир'я" бойовики здійснили майже 800 обстрілів, - Оліфер

На Донбасі за час "шкільного перемир'я" бойовики здійснили майже 800 обстрілів, - Оліфер Фото: ООС на Донбасі (mil.gov.ua)

За час перемир'я бойовики 80 разів використовували заборонену мінськими домовленостями зброю

На окупованому Російською Федерацією Донбасі за час "шкільного перемир'я", з 29 серпня по 30 вересня 2018 року, зафіксовано майже 800 обстрілів з боку бойовиків. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення прес-секретаря представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер у Facebook.

"Впродовж "шкільного перемир'я" (29 серпня - 30 вересня 2018 року) українською стороною зафіксовано 789 обстрілів з боку НЗФ ОРДЛО", - написала вона.

Крім того, Оліфер повідомила, що за вказаний період на Донбасі бойовики 80 разів використовували заборонену мінськими домовленостями зброю - артилерію калібром 152 мм, 120 мм та 80 мм міномети.

"З боку НЗФ ОРДЛО мали місце 8 обстрілів населених пунктів - Красногорівки, Водяного, Широкіного, Північного, Південного, Новолуганського, двічі за цей період стріляли по Майорську", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за минулу добу, 1 жовтня 2018 року, на Донбасі жоден український військовий не загинув та не отримав поранення.

Зазначимо, також повідомлялося, що Леонід Кучма завершив роботу у Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу у Мінську (Білорусь).