ua en ru

Бойовики на Донбасі застосували лазерну зброю, постраждав прикордонник

Бойовики на Донбасі застосували лазерну зброю, постраждав прикордонник Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

Прикордонник отримав опік сітківки і втратив зір на 80%

На блокпосту "Мар'їнка" в Донецькій області прикордонник отримав опік сітківки в результаті застосування бойовиками лазерної зброї. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби.

Повідомляється, що ввечері близько 17:00 прикордонник через оптичний прилад побачив яскравий спалах жовтого кольору з боку укріплення противника і відчув різкий біль в очах. Постраждалого оперативно доставили в госпіталь Покровська.

"Офтальмологи провели поглиблений огляд травмованого ока і поставили попередній діагноз - опік сітківки правого ока внаслідок ураження лазерним променем. Надалі прикордонник був доставлений на вертольоті в Дніпро. Військовослужбовець втратив працездатність правого ока на 80%", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі додали, що це вже п'ятий випадок використання забороненої лазерної зброї спеціального призначення. Протягом 2016-2018 років ще четверо прикордонників отримали подібні травми різного ступеня тяжкості.

Нагадаємо, в травні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що війська РФ на Донбасі використовують сліпучу лазерну зброю.

У той же час, за даними штабу ООС, за 1 жовтня на Донбасі не постраждав жоден український військовий.