ua en ru

Командування РФ на Донбасі екстренно готує бойовиків до боїв із застосуванням хімзброї, - ГУР

Командування РФ на Донбасі екстренно готує бойовиків до боїв із застосуванням хімзброї, - ГУР Ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

Тренування "армійських корпусів" проводяться у засобах хімічного захисту

Командування Російської Федерації (РФ) на окупованому Донбасі екстренно посилило підготовку "армійських корпусів" до боїв із застосуванням хімічної зброї. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив спікер Міноборони Максим Праута.

"Командування російсько-окупаційних військ в екстреному порядку посилює підготовку з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ до дій із застосуванням хімічної зброї та в умовах погіршення екологічної обстановки", - повідомив він.

Повідомляється, що тренування проводяться у засобах хімічного захисту, зокрема, відпрацьовують дії в умовах радіаційного та хімічного забруднення.

Крім того, за даними розвідки, до вказаних підрозділів прибули російські ЗМІ, які готують відеоматеріали про дії військових РФ на Донбасі в умовах екологічної кризи.

"Завчасно відзняті у ході навчальних занять і змонтовані матеріали, у разі виникнення з вини окупантів екологічної кризи у регіоні, можуть бути використані російськими ЗМІ для дезінформації суспільства та дискредитації дій об’єднаних сил", - повідомили у ГУР.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за даними розвідки, підрозділи Збройних сил Росії у серпні проводили у анексованому Криму стрільби в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового та содового заводів. Під час тренувань військ РФ снаряд влучив у відстійник, що стало причиною погіршення екологічної обстановки у Криму.

Зазначимо, на адміністративному кордоні з окупованим Російською Федерацією (РФ) Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан".