ua en ru

Командування бойовиків приховує присутність російських військових на Донбасі

Командування бойовиків приховує присутність російських військових на Донбасі Фото: бойовики (mykolaivka-rada.gov.ua)

Ватажки окупаційних військ вилучають у російських військових документи

Командування проросійських бойовиків на Донбасі намагається приховати присутність російських військових. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"У з'єднаннях та частинах 1, 2 АК продовжується реалізація заходів по прихованню участі громадян РФ у бойових діях на окупованій території сходу України шляхом вилучення у них особистих документів (паспортів, військових квитків)", - повідомили в розвідці.

Українські розвідники встановили, що дані заходи проводяться у відповідності з розпорядженням Генерального штабу збройних сил Росії і контролюються співробітниками ФСБ РФ. Російських військовослужбовців на Донбасі також змушують видаляти особисті сторінки в соціальних мережах.

"Незважаючи на проблеми з укомплектованістю підрозділів, осіб, які не виконують зазначені вимоги, звільняють з військової служби", - додали в розвідці.

Нагадаємо, російські куратори бойовиків так званої "Донецької народної республіки" видали розпорядження про необхідність не поширювати інформацію про розташування підрозділів сепаратистів.