ua en ru

Почесний президент РФС: Законним шляхом відібрати ЧС-2018 у Росії неможливо

Почесний президент РФС: Законним шляхом відібрати ЧС-2018 у Росії неможливо Фото: В'ячеслав Колосков

"Але є багато незаконних шляхів"

Почесний президент Російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков вважає, що Росія зможе утримати у себе Чемпіонат світу 2018 року. Про це він розповів в інтерв'ю "Спорт уік-енд".

"Можу відповідально заявити, що законним шляхом відібрати його проведення неможливо, але є маса незаконних способів, і про них не треба забувати. Тому треба постійно перебувати в гущі подій. Добре, що у нас є Мутко у виконкомі ФІФА. Він володіє інформацією про всі події, які там відбуваються. Тому тут у мене немає якихось серйозних побоювань", - сказав Колосков.

"Сьогодні ж ситуація, з моєї точки зору, неприємна. Якщо Платіні не допустять до виборів, буде просто біда, тому що залишаються два реальних кандидати, причому обидва вони з Азії - принц Алі бін Аль-Хусейн з Йорданії і шейх Салман бін Ібрагім Аль-Халіфа - нинішній президент Азіатської конфедерації. Хтось із них у відсутності Платіні і буде обраний президентом. Жодного з них ми не знаємо. Тому у мене є певні побоювання, що на них почнуть серйозно тиснути. Потрібно розуміти, що ніхто у нас нічого не відбере, але разом з тим потрібно чітко реагувати на всі події і тримати руку на пульсі", - додав футбольний функціонер.

Нагадаємо, після старту корупційний скандал у ФІФА, під час якого відсторонили від роботи безліч високопоставлених чиновників, розмови про те, що Росія позбутися ЧС-2018, велися постійно. Але ніяких кроків у цьому напрямі не було зроблено.