ua en ru

Коломойський подав ще два позови до НБУ і ПриватБанку

Коломойський подав ще два позови до НБУ і ПриватБанку Фото: Коломойський завалив суди позовами до держорганів (УНІАН)

Всього за три місяці бізнесмен подав 6 позовів

У вересні український бізнесмен Ігор Коломойський подав ще два позови до Національного банку України "ПриватБанку". Про це свідчать матеріали Печерського райсуду Києва, передає Finbalance.

Зокрема, бізнесмен подав позов про припинення дії, яка порушує право та про припинення правовідносини.

Крім того, на розгляді зазначеного суду станом на вересень вже знаходилися два позову Коломойського. Один з них стосувався розірвання договору поруки, а другий про визнання недійсним договору поруки.

При цьому, зазначає портал, в червні Печерський райсуд в рамках справи №757/32503/17-ц почав розглядати позов Коломойського до НБУ і "ПриватБанку" про розірвання договору поруки.

І, нарешті, з липня на розгляді Окружного адміністративного суду столиці знаходиться справа №826/7432/17 - за позовом І. Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізосіб і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. У цьому позові екс-співвласник "ПриватБанку" оскаржить рішення держави про визнання "ПриватБанку" неплатоспроможним, про його націоналізації і докапіталізації за рахунок держави.

Таким чином, на сьогодні в судах зареєстровано 6 позовів Ігоря Коломойського до різних державних інстанцій.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва призначив податкову перевірку компанії-виробника соків" Біола" (належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському) по справі розкрадання коштів з "ПриватБанку".