ua en ru

Колегія суддів ВАСУ пішла на нараду для прийняття рішення щодо клопотання представника позивача Ю.Тимошенко А.Портнова про проведення прямої трансляції судового засідання.

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) пішла до нарадчої кімнати для прийняття рішення щодо клопотання представника позивача Юлії Тимошенко Андрія Портнова про проведення прямої трансляції судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

А.Портнов звернувся до суду із клопотанням про проведення прямої трансляції по радіо і телебаченню та на здійснення фото- і відеозйомки.

Представник третьої сторони (Віктора Януковича) Андрій Федур зазначив, що він виступає проти проведення прямої трансляції судового засідання, але не заперечує проти проведення фото- і відеозйомки.

16 лютого ц.р. лідер БЮТ Ю.Тимошенко особисто подала до ВАСУ позовну заяву про оскарження результатів президентських виборів в Україні. За ії словами, позовна заява нараховує 9 томів, в яких містяться докази фальсифікацій на виборах. Ю.Тимошенко додала, що планує залучити до судового розгляду міжнародних спостерігачів, зокрема від ОБСЄ, в якості свідків. Також вона повідомила, що надала суду фото- та відеоматеріали, які свідчать про фальсифікації, а також перелік виборчих дільниць, на яких були зафіксовані фальсифікації. Ю.Тимошенко додала, що на суд чиниться тиск з боку Генеральної прокуратури.

Як повідомлялось, ЦВК 14 лютого офіційно оголосила В.Януковича переможцем виборів Президента України. Всі члени ЦВК підписали відповідний протокол. 5 членів ЦВК підписали протокол із "окремою думкою", в тому числі і заступники голови ЦВК Андрій Магера і Жанна Усенко-Чорна.

За офіційними результатами ЦВК, лідер Партії регіонів В.Янукович набрав у другому турі президентських виборів 48,95% голосів виборців (12 млн 481 тис. 266 голосів), прем'єр-міністр Ю.Тимошенко - 45,47% (11 млн 593 тис. 357 голосів). Не підтримали жодного кандидата 4,36% виборців (1 млн 113 тис. 55 голосів).