ua en ru

Кількість жертв залізничної катастрофи в Іспанії зросло до 80 осіб

Кількість жертв залізничної катастрофи в Іспанії зросло до 80 осіб. Про це повідомляє іспанське телебачення з посиланням на інформацію джерела в офіційних колах.

Склад включав в себе вісім вагонів, в яких їхали 218 пасажирів (за іншими даними, в поїзді знаходилися 247 осіб). У катастрофі, за офіційними даними, загинули не менше 78 людей, ще 130 отримали поранення, хоча іспанська преса наводить інші дані. Так, за повідомленням іспанської радіо, кількість загиблих зросла до 80. Також раніше сьогодні представники адміністрації регіону Галісія повідомили, що всього медична допомога була потрібна 178 постраждалим, з яких 95 залишаються в лікарнях, у тому числі 36 - у важкому стані.

Щонайменше п'ять американців отримали поранення в катастрофі, повідомив телеканал CNN з посиланням на дипломатичні джерела США.

Двоє машиністів локомотива вижили, відбувшись легкими пораненнями. Один з них, за даними іспанських ЗМІ, за миті до аварії попередив диспетчерів, що поїзд рухається занадто швидко і ось-ось зійде з рейок.

Читайте також: Аварія поїзда в Іспанії: опубліковано перше відео трагедії

Катастрофа сталася 24 липня близько 22:40 мск. Високошвидкісний пасажирський поїзд прямував з Мадрида в місто Ферроль. Катастрофа сталася незадовго до прибуття поїзда в м. Сантьяго-де-Компостела, де 25 липня традиційно проходять релігійні святкування, приурочені до Дня пам'яті святого апостола Якова. У зв'язку з аварією в Іспанії оголошено офіційний триденний траур.

Аварія поїзда поблизу Сантьяго-де-Компостела - найбільше НП на іспанських залізницях з 200 4г., коли теракти на залізничному вокзалі в Мадриді забрали життя 191 людини. У 2006 р. в результаті аварії метропоезда у Валенсії загинули 43 людини.