ua en ru

Кількість жертв в результаті торнадо в США збільшилася до 337 людей

Кількість жертв руйнівного торнадо в США збільшилася до 337 людей, передає РБК з посиланням на Associated Press. Нагадаємо, удар стихії стався 28 квітня 2011 р., від нього постраждали шість штатів на півдні і південному сході країни (Алабама, Міссісіпі, Джорджія, Вірджинія, Арканзас і Теннессі).
Найбільшого збитку завдано Алабамі, де загинули не менше 266 осіб, більше 30 смертей зареєстровано в г.Таскалуса, де розташований університет штату. Повідомляється також, що не менше 1 тис. 700 людей постраждали в результаті торнадо.
У ряді штатів через стихію оголошено надзвичайний стан. Кілька тисяч будинків поки залишаються без електрики. Уряд США направило солдатів Національної гвардії для допомоги рятувальникам, які шукають поранених під завалами.
Економічний збиток від стихії оцінюється в суму від 2 до 5 млрд дол. За оцінками експертів, нинішній удар торнадо став другим самим руйнівним в США за останні кілька десятиліть. У 1925 р. жертвами найпотужніших ураганів і торнадо в штатах Іллінойс, Міссурі і Індіана стали 747 осіб.