ua en ru

Кількість жертв після вибухів в Багдаді збільшилася до 76 людей, більше 200 постраждали

Кількість жертв серії вибухів в Багдаді збільшилася до 76 людей, більше 200 постраждали, передає Associated Press з посиланням на джерело в МВС Іраку. Щонайменше 13 вибухів прогриміло напередодні в різних передмістях Багдада, населених переважно мусульманами-шиїтами. Вибухівкою були начинені 12 автомобілів, а також спрацювала одна дорожня розтяжка.
Нагадаємо, що двома днями раніше в Багдаді в результаті нападу озброєних бойовиків, пов'язаних з терористичною організацією "Аль-Каїда", в заручниках опинилися більше 100 чоловік. Інцидент стався в центрі іракської столиці у католицькій церкві. За словами співробітників правопорядку, для звільнення заручників було прийнято рішення йти на штурм. У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що число жертв захоплення заручників у Багдаді склало 58 людей. При цьому дана цифра відображає лише втрати правоохоронних органів в результаті штурму і загибель самих заручників, але не бойовиків. Ще 67 людей постраждали.
Раніше ті ж бойовики напали на фондову біржу в Багдаді, вбивши шістьох людей, кілька людей були поранені. Після цього екстремісти сховалися в церкві з заручниками. Вимоги бойовиків зводяться до звільнення всіх членів "Аль-Каїди" з в'язниць Іраку та Єгипту.