ua en ru

Повінь у Китаї: Кількість жертв збільшилася до 37 людей

Кількість жертв повені в Китаї збільшилося до 37 людей.

Кількість жертв повені в Китаї збільшилося до 37 людей, повідомляє агентство "Сіньхуа".

Раніше повідомлялося про 25 загиблих. Новими жертвами водної стихії стали 12 людей з провінції Ляонін.

Так, у п'ятницю, 16 серпня, повінь в житловому мікрорайоні в провінції Цзілінь залишило після себе 14 загиблих. У той же день загинули 11 людей в провінції Хейлунцзян.

Крім цього в провінції Ляонін після п'ятничних і суботніх повеней пропали безвісти 32 жителя міста Фушунь, повідомляє місцева міська адміністрація.

Нагадаємо, що Північно-Східний Китай цього літа страждає від найсильніших за останні десятиліття повеней. У провінції Хейлунцзян водою були зруйновані 2,5 тис. будинків, серйозно пошкоджено ще 12,5 тис. Прямий економічний збиток оцінюється в 7,13 млрд юанів (1,15 млрд дол.).

Раніше повідомлялося про засуху в Китаї. Засуха в південних регіонах КНР залишила без доступу до питної води близько 13 млн осіб.

Тривала жара і відсутність опадів завдали значного збитку господарствам провінцій Аньхой, Хунань, Гуйчжоу, Цзянси, Хубей і Чжецзян.

Економічний збиток від засухи в Китаї оцінюється приблизно в 6,5 млрд дол., 900 тис. га посівів загинули. Найбільш важка ситуація в провінціях Хунань і Гуйчжоу.

Державний штаб по боротьбі з повенями і засухою звернувся до місцевих урядів і відомств з вимогою вжити дієвих заходів для забезпечення питною водою районів, пострадавших від засухи, яка лютує з липня цього року.