ua en ru

Кількість виданих громадянам України шенгенських віз зросла за 3 роки в 2,5 рази - до 1,1 млн, - МЗС

Кількість виданих громадянам України шенгенських віз зросла за 3 роки в 2,5 рази - до 1,1 млн. Про це на прес-конференції заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.
"У 2010 р. було видано 1 млн 100 тис. шенгенських віз громадянам України. Для порівняння, у 2007 р. було видано тільки 435 тис. Тобто ми бачимо, що в 2,5 рази за три роки", - заявив О.Волошин.
Він також повідомив, що кількість виданих безкоштовно віз за цей період збільшилася до 40%: "На сьогоднішній день 4 з 10 громадян України, які звертаються за шенгенською візою, отримують їх безкоштовно. Як ви знаєте, це згідно з угодою про спрощення візового режиму між Україною та ЄС, яка діє з січня 2008 р., журналісти, студенти і цілий ряд інших категорій громадян України мають право на отримання безкоштовних віз".
О.Волошин також підкреслив, що МЗС дуже уважно стежить за виконанням цього договору, і ще раз нагадав, що якщо права журналістів на сьогоднішній день в цих питаннях обмежуються, МЗС готове жорстко і оперативно реагувати на такі випадки.