ua en ru

Кількість можливих причин авіакатастрофи в Донецьку звужено до трьох, - ГПУ

Кількість версій у розслідуванні авіакатастрофи в Донецьку звузили до трьох. Про це заявив сьогодні в Донецьку генеральний прокурор України Віктор Пшонка, повідомляє радіо "Свобода".

За словами Пшонки, до роботи наземних служб у слідства є серйозні питання, але слідство схиляється до інших причин аварії.

"Всі версії пов'язані як зі станом льотного професіоналізму пілотів, так і зі станом технічним літака. Все навколо цих версій. В якому стані перебував літак, як він обслуговувався. Що був за ремонт, і як він професійно зроблений. І всі можливості пілотування", - пояснив Пшонка.

Генпрокурор додав, що встановлено точну кількість людей, які перебували на борту літака. Це 39 пасажирів і 9 членів екіпажу. Двоє людей були не зареєстровані на рейсі. Що ж стосується чорних скриньок, то дані з них ще не повністю опрацьовані, на це, за розрахунками спеціалістів, піде близько місяця з дня аварії.

Нагадаємо, літак Ан-24, який виконував чартерний рейс "Одеса-Донецьк", 13 лютого 2013 р. о 18:09 здійснив некоректну посадку (під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги) в Донецькому міжнародному аеропорту ім. Прокоф'єва. Від удару повітряне судно перекинулося, його корпус розколовся, почалося задимлення. О 18:45 вогнище було локалізовано. B результаті авіакатастрофи загинули 5 пасажирів, до лікарні було відправлено 26 осіб, з них п'ятеро перебували в задовільному стані та середньої тяжкості.

Читайте також: На борту потерпілого крах в Донецьку Ан-24 не було незареєстрованих пасажирів, - висновки комісії