ua en ru

Кількість спеціалістів в IT-сфері в Україні на початок 2013 р. становила 250 тис. осіб, - Грищенко

Кількість спеціалістів у сфері інформаційних технологій (IT) в Україні на початок 2013 року становила близько 250 тис. осіб, з них 45 тис. - сертифіковані висококласні спеціалісти, які створюють конкурентоспроможну експортоорієнтовану продукцію. Про це 27 вересня 2013 р. під час зустрічі з представниками провідних компаній у сфері інформаційних технологій заявив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

В зустрічі взяли участь представники таких компаній, як Singularity University Labs, EMC, Intel, Cisco, Hewlett-Packard, Bosch, Apple, Infopulse Ukraine, Bionic Hills та інші.

"Важливими пріоритетами для модернізації національної економіки є розбудова в Україні інноваційної інфраструктури IT-індустрії, включаючи освітню складову, а також встановлення потужних податкових преференцій для високотехнологічних компаній та їх фахівців", - підкреслив Грищенко.

Він також висловив переконання в необхідності підвищення якості освіти в сфері ІТ та гармонізації освітнього процесу з потребами ІТ-бізнесу.

"Ми маємо створити такі можливості для розвитку ІТ-галузі, щоб наші фахівці залишалися працювати в Україні", - зазначив Грищенко.

Грищенко також закликав провідні IT-компанії активно розвивати навчальні програми в рамках співпраці з українськими університетами.

"Щороку з українських вищих навчальних закладів випускається близько 16 тисяч ІТ-фахівців. Зважаючи на потребу в українських професіоналах на місцевому та глобальному рівнях, уряд збільшуватиме державне замовлення на їх підготовку. Але особливо важливими для уряду є ініціативи приватного бізнесу, спрямовані на реалізацію державних пріоритетів інноваційного розвитку", - сказав Грищенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальна кількість ІТ-спеціалістів в Україні в кінці 2012 р. склала понад 215 тис. осіб, з них близько 25 тис. - сертифіковані програмісти, які працюють на експорт.

Слід відзначити, що Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, повідомляла, що у 2012 р. Україна посіла четверте місце в світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців.