ua en ru

Кількість страт у світі знизилося на третину, - Amnesty International

Кількість страт у світі знизилося на третину, - Amnesty International Фото: кількість страт у світі знизилося на третину

Більшість страт зафіксовано в Китаї, Ірані, Саудівській Аравії, Іраку та Пакистані

Кількість страт у світі в 2016 році знизилося на третину. Про це йдеться в дослідженні міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

"Принаймні , 1032 людей були страчені 23 країн в 2016 році. Більшість страт було зафіксовано в Китаї, Ірані, Саудівській Аравії, Іраку та Пакистані", - йдеться в дослідженні.

Також повідомляється, що випадки помилування були зафіксовані в 28 країнах. Зокрема, щонайменше 60 людей були помилувані в 9 країнах: Бангладеш (4), Китай (5), Гана (1), Кувейт (5), Мавританія (1), Нігерія (32), Судан (9), Тайвань (1) і В'єтнам (2).

Крім того, у 2016 році дві країни, Бенін і Науру, скасували смертну кару в законодавчому порядку за всі злочини. Таким чином, на даний момент в 104 країнах світу скасована смертна кара.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики терористичної угруповання "Ісламська держава" стратили 140 мирних жителів в іракському місті Мосул.