ua en ru

Кількість смертей від коронавірусу в Східній Європі перевищила 1 млн, - Reuters 

Кількість смертей від коронавірусу в Східній Європі перевищила 1 млн, - Reuters  Фото: кількість смертей від коронавірусу в Східній Європі перевищила 1 млн (УНІАН)

Кількість летальних випадків від коронавірусу у країнах Східної Європи перевищила 1 мільйон. Серед лідерів - Росія, Польща та Україна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За даними видання, Східна Європа становить 39% населення регіону, і на неї припадає понад половина всіх випадків смерті від COVID-19 у Європі.

Вказано, що станом на 30 грудня, три з п'яти країн повідомляють про найвищу кількість щоденних смертей у Європі - Росія, Польща та Україна.

Зокрема, у середу Польща повідомила про 794 смерті від COVID-19.

За інформацією видання, кількість жертв від коронавірусу у Східній Європі в четвер досягла 1 045 454, у порівнянні з 1 873 253 особами у всій Європі.

Територія Східної Європи складається з Білорусі, Болгарії, Чехії, Угорщини, Молдови, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини та України.

Зазначено, що в Східній Європі було виявлено відносно небагато випадків штаму "Омікрон" на відміну від Західної Європи, де щоденні випадки "б'ють рекорди".