ua en ru

Кількість загиблих внаслідок вибуху на шахті в Макіївці зросла до 3 осіб

Кількість загиблих в результаті вибуху на шахті "Холодна Балка" ДП "Макіїввугілля" (Донецька область) збільшилася до трьох осіб.

Кількість загиблих в результаті вибуху на шахті "Холодна Балка" ДП "Макіїввугілля" (Донецька область) збільшилася до трьох осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної служба гірничого нагляду та промислової безпеки України.

"Третього вересня поточного року під час проведення чотирма гірськими робочими огляду і випереджального кріплення забою конвеєрного ходка третьої північної розвантажувальної лави пласта Н-10 сталося газодинамічне явище. В результаті аварії загинули три працівника", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що четвертий гірник виведений на поверхню і відправлений в лікувальний заклад.

Крім того, територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Донецькій області створено комісію з розслідування причин і обставин даного інциденту. Також створена експертна комісія з розслідування технічних причин аварії.

Нагадаємо, в м. Макіївка Донецької області на шахті "Холодна Балка" ДП "Макіїввугілля" 3 вересня о 21:23 на горизонті 750 м стався викид вугільно-газової суміші без подальшого горіння.