ua en ru

Кількість обстрілів на Донбасі збільшилась на 30%, - ОБСЄ

Кількість обстрілів на Донбасі збільшилась на 30%, - ОБСЄ Фото: ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

Також на кордоні з РФ ОБСЄ зафіксували колону вантажівок

Місія СММ ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі на понад 30%. Про це повідомляється у звіті місії ОБСЄ.

Повідомляється, що у період з 3 по 16 вересня місія ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі на понад 30%.

"Збільшення кількості таких порушень спостерігалося попри підтвердження відданості припиненню вогню з нагоди початку нового навчального року, яке набуло чинності 29 серпня о 00:01", - зазначили в ОБСЄ.

Крім того, безпілотник місії ОБСЄ зафіксував у непідконтрольному Україні районі Донецької області неподалік від кордону з Росією, де відсутні пункти пропуску на кордоні, колону з 10 вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками.

"За допомогою БПЛА СММ дальнього радіуса дії подібні переміщення у цьому ж районі було зафіксовано 8 серпня", - нагадали в ОБСЄ.

За повідомленням спостерігачів, також на Донбасі зафіксовано озброєння, розміщене з порушенням погоджених ліній відведення.

"93 одиниці (озброєння - ред.) - протягом двотижневого періоду, з яких 56 у непідконтрольних урядові районах", - заявили у місії.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що країни-члени ОБСЄ на щорічній нараді з огляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру у Варшаві (Польща) засудили Російську Федерацію (РФ) за окупацію Криму та підтримали Україну в боротьбі за відновлення територіальної цілісності та звільнення політичних в’язнів.

Також РБК-Україна писало, що в кінці липня державний секретар США Майк Помпео заявив,що Сполучені Штати ніколи не визнають російську окупацію Криму і будуть наполягати на територіальній цілісності України.