ua en ru

Кількість обстрілу на Донбасі перевищила 1,5 тисячі за добу, - Хуг

Кількість обстрілу на Донбасі перевищила 1,5 тисячі за добу, - Хуг Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Завтра місія ОБСЄ відправиться в населений пункт Пикузы

Кількість обстрілів Донбасі перевищує 1,5 тисяч за добу. Про це повідомив перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає "Громадське".

"Як ви знаєте, сторони знову домовилися про режим припинення вогню. І ви, знову ж таки, знаєте, що ці обіцянки не перевтілилися в реальне перемир'я. Спочатку спостерігалося невелике зниження кількості порушень, однак з 15 липня кількість разів порушень режиму, які фіксувалися щодня, перевищили цифру в 1,5 тисячі, за винятком лише 18 липня", - сказав Хуг.

Так, Хуг повідомив, що 20 липня 2017 року були постраждалі серед цивільного населення в селищі Трудове на окупованій частині Донбасу, а також у Мар'їнці і Пісках, які контролюються українським урядом.

"Завтра ми повинні поїхати до населеного пункту Пикузы, або Комінтерново, як воно називалося раніше. Цивільні скрізь говорять одне і те ж. Вони не розуміють, чому конфлікт досі триває і хочуть, щоб він завершився", - заявив Хуг.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції з початку доби 21 липня 2017 року один військовослужбовець збройних сил України отримав поранення, всього було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.