ua en ru

Кількість готівкових коштів в економіці України до початку 2017 року склало 14% ВВП

Кількість готівкових коштів в економіці України до початку 2017 року склало 14% ВВП Фото: у НБУ презентували результати реформ (УНІАН)

В НБУ презентували результати реформи фінансового сектора

В результаті втілення Комплексної програми реформ, розробленої Національним банком України, кількість готівкових коштів в економіці країни за три роки (2014-2016) знизилася до 14% від ВВП. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, сьогодні в НБУ презентували результати реформи фінансового сектора за 2014-2016 роки.

Згідно зі звітом регулятора, були здійснені зміни у підході до макроекономічного планування, валютного регулювання, а також до побудови роботи всередині самого Нацбанку.

Більшість регуляторних актів та документів НБУ були приведені до міжнародних стандартів у відповідності з вимогами Міжнародного валютного фонду та інших фінансових партнерів України.

Проведено глобальне оздоровлення і очищення банківського сектора (виведено з ринку 90 банків).

Також тривають заходи щодо валютної лібералізації і зниження присутності держбанків на ринку.

На 2017 -2018 роки Національний банк визначив 19 пріоритетних напрямків у реалізації Комплексної програми реформ. Реалізація більшості з них відбувається за графіком проектної документації.

У 2016 - 2017 роках було відкрито 20 нових проектів у різних сферах, в тому числі банківського нагляду, внутрішньої трансформації Національного банку україни, розвитку ринків капіталу, захисту прав споживачів, а також технологій та інновацій.

Нагадаємо, Нацбанк продовжує імплементувати норми директив ЄС.