ua en ru

Колесо огляду в Києві буде побудовано до 1 травня 2014 р

Колесо огляду біля Музею води в Києві може з'явитися тільки навесні 2014 р. Вчора на засіданні інвестиційної комісії при Київській міській держадміністрації було прийнято рішення про перенесення завершення будівництва об'єкта в Центральному парку культури і відпочинку, пише "Комерсант-Україна".

Згідно з договором, переможець інвестиційного конкурсу на створення атракціону - ТОВ "Київ Сіті Інтертеймент" - повинен був побудувати його до 24 серпня 2013 р. Замовником виступає сам центральний парк.

Як розповіла представник інвестора Юлія Гоменюк, вони не могли приступити до основним будівельним роботам з-за того, що у замовника не було оформлено право користування земельною ділянкою.

"Подано клопотання до Київради на весь Центральний парк культури і відпочинку Києва - а це понад 30 га. Цей проект рішення пройшов вже всі комісії. Тому чекаємо тільки проведення сесії. Коли депутати це рішення затвердять, будемо рухатися далі", - повідомив генеральний директор парку Валерій Швець.

Проект буде реалізований на площі в 1,5 га. Крім колеса огляду, висота якого складе 50 м, інвестор упорядкує і примикає до атракціону частина парку. В цілому на проектні та будівельні роботи потрібно шість місяців.

"Ми попросили перенести терміни закінчення першої черги на 1 травня 2014 р., тому що ніхто не може спрогнозувати, коли Київрада все-таки розгляне дане питання, і земля буде відведена парку. Необхідно також враховувати сезонність проведення монтажно-будівельних робіт", - сказала Гоменюк, уточнивши, що якщо проблеми з необхідними документами будуть вирішені і дозволить погода, то колесо огляду буде здано раніше 1 травня.

Нагадаємо, конкурс на будівництво колеса огляду був оголошений у квітні 2013 р.