ua en ru

Колесніков: Вартість НСК "Олімпійський" в 560-585 млн дол. є цілком прийнятною

Вартість Національного спорткомплексу "Олімпійський", незважаючи на майже чотириразове збільшення кошторису будівництва, є цілком прийнятною. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков.

"Точну вартість я зможу назвати після закінчення будівництва. Сьогодні я можу оцінити її в 560-585 млн дол. Це цілком прийнятна сума. Це виходить 7 тис. дол. за місце", - сказав Колесніков.

Віце-прем'єр вважає, що звинувачення, які пред'являють владі через майже чотирикратне збільшення кошторису будівництва головного стадіону країни, невиправдані, оскільки попередній уряд оцінив реконструкцію "Олімпійського" в 1,2 млрд грн (близько 150 млн дол.), але за словами Колеснікова, за ці гроші неможливо було побудувати такий стадіон, і це було відомо ще тоді.

"Тоді кошторис оцінили в 1,2 млрд грн, а це 150 млн дол. При цьому уряд відразу ж замовив покрівлю та облицювання за 100 млн дол. Я не знаю, як вони розраховували вкластися в цю суму", - вважає Колесніков.

Він також додав, що інші стадіони, причому не тільки в Україні, теж не могли побудувати за раніше заплановані гроші.

"Стадіон у Варшаві спочатку оцінили в 500 млн дол., потім збільшили до 700 млн. Зараз вже витрачено 600 млн, але стадіон ще не закінчений і буде готовий лише до весни. "Донбас-Арену" теж спочатку хотіли побудувати за 250 млн дол., але в підсумку витратили 419 млн", - підсумував віце-прем'єр.

Нагадаємо, в травні цього року Кабмін затвердив скоригований проект реконструкції НСК "Олімпійський". Згідно з документом, загальна кошторисна вартість реконструкції стадіону становить 4 млрд 590,32 млн грн (близько 573 млн дол.).